Chec

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 -11 oua
  • 2 cani ( 250 ml) zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 1/2 cani faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • esente si coaja de lamaie
  • 1 praf de copt,
  • sare

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.

Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, dupa care adaugam esentele, praful de copt stins, coaja de lamaie peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus. Adaugam faina in ploaie si amestecam continuu de jos in sus.

Ungem doua tavi cu ulei, punem compozitia si oprim 4-5 linguri in vas peste care adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise