Se fierbe ceapa in multa apa vreo 15 min pana se patrunde un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi cu un cutit ascutit se taie cate o bucatica de cca. 2,5cm din varful fiecarei cepe si apoi cu o lingura se scoate mijlocul cepei, astfel incat exteriorul sa ramana intact.
Mijlocul cepei si partea din varful cepelor se toaca marunt (eu am tocat la robotul de bucatarie) si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta, unde in prealabil se toarna putin ulei de masline, impreuna cu usturoiul tocat marunt si rozmarinul. Eu am folosit rozmarin uscat. Cand sunt patrunse bine, se iau de pe foc si se amesteca su smantana, cascavalul dat pe razatoarea mica, si se pune sare si piper dupa gust.
Exteriorul cepelor l-am invelit in feliile de bacon, le-am pus intr-o tava si le-am umplut cu sosul facut in tigaie. Le-am dat la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 30 de min.
Au fost foarte bune. Recomand, insa, sa se scoata mai multa ceapa din mijloc, astfel incat exteriorul sa fie format doar din 2 straturi, deoarece in 15 minute de fiert nu se patrunde foarte bine ceapa pe interior, iar daca o lasam mai mult de 15 minute, riscam ca exteriorul sa fie foarte moale si sa nu mai putem sa il umplem. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise