O muratura pe care o sa o adorati, care este pur si simplu perfecta pentru zilele reci de iarna!
Se poate servi după o ora, sau după câteva săptămâni si merge de minune la orice fel de baza.
Savurati cu placere!
1.Pregătim borcane bine spălate și uscate.
2.Cimbrul îl spalam și îl desfacem in crenguțe mai mici.
3.Curățăm și spălăm bine ceapa, o taiem peștișori, o punem într-un castron și turnam peste ea apa fierbinte.
4.O strecuram bine, bine și apoi o așezăm în borcane strecurând prin ea crenguțe de cimbru și de marar.Presam bine cu degetele.Cu cât sta mai mult, se va lăsa puțin, dar nu este nicio problemă, putem completa pe parcurs pana borcanul este plin.
*Intre timp, pregătim zeama pentru murat. Procedam asa:
1.Punem o oala cu apa la fiert și așteptăm pana da în clocot.
2.În oala cu apa punem sarea, oțetul, boabele de coriandru, piper, mustar, zaharul, foile de dafin si lasam totul pe foc 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
3.Când zeama clocotește, tragem oala deoparte, punem aspirina sfaramata, amestecam putin si apoi turnam fiertura preparata in fiecare borcan petse ceapa pana acestea se umplu.
4.Lăsăm să stea cam 5 minute, apoi infiletam bine borcanele, le acoperim cu o patura si le lasam sa stea pana a doua zi.
5.Cand sunt reci, le punem in camara la pastrat pentru la iarna cand le servim ca muratura la diferite fripturi, sau mancaruri.
6.Ceapa murata....o delicatesa care nu trebuie sa ne lipseasca din camara.
Spor si pofta mare!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise