Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.
Feliile de ceafa se aseaza intrun vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati), se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu. In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise