Cascaval pane- reteta simpla si delicioasa cu reusita sigura

Descopera cum sa prepari cascaval pane perfect cu aceasta reteta simpla si delicioasa. Urmeaza pasii nostri si bucura-te de un cascaval pane crocant si gustos de fiecare data!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cascaval (taiat in felii groase de aproximativ 1 cm)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare si piper (dupa gust)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Taie cascavalul in felii de grosime potrivita, aproximativ 1 cm.
Daca doresti, poti taia cascavalul in forme mai mici sau sa il lasi in felii mari.

Intr-un bol, bate bine ouale si adauga un praf de sare si piper.
In alt bol, pune faina.
Intr-un al treilea bol, pune pesmetul.

Ia fiecare felie de cascaval si trece-o mai intai prin faina, asigurandu-te ca este acoperita uniform.
Dupa aceea, scufunda felia de cascaval in oul batut.
La final, trece felia prin pesmet, asigurandu-te ca pesmetul adera bine pe toata suprafata.

Pentru a obtine o crusta perfecta, crocanta si care sa sigileze bine cascavalul, mai trece o data prin ou si apoi prin pesmet. Astfel, obtii o crusta sigura si cascavalul nu va curge la prajit.

Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu.
Prajeste feliile de cascaval pane in uleiul incins, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocante.
Scoate-le pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Serveste cascavalul pane cald, alaturi de o salata proaspata, cartofi prajiti sau o garnitura la alegere.
Poti adauga si sosuri, precum sos de rosii, ketchup, maioneza sau sos de usturoi. Pofta buna!

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise