Cașcaval pane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cașcaval,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură lapte,
  • 100 g făină,
  • 100 g pesmet,
  • 100 g unt sau ulei.

Mod de preparare

Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare.

Cașcavalul se taie în patru felii groase.

Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o lingură lapte.

Se poate adăuga în ou și un praf de piper proaspăt măcinat.

Se trece fiecare felie de cașcaval prin ou, făină, ou și iarăși făină.

La sfârșit se trece prin ou și prin pesmet.

Într-o tigaie topim jumătate din cantitatea de unt și prăjim 2 felii de cașcaval pe ambele părți pănă se rumenesc frumos.

Focul trebuie să fie potrivit, ca să nu le ardem.

Procedăm la fel și cu celelalte 2 felii de cașcaval.

Servim imediat.

Eu am preferat lângă o salată verde cu roșii, castraveți, ceapă verde și ridichi, stropită cu ulei de măsline și oțet balsamic ;)

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise