Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane se folosesc:
  • -600-700 g cartofi
  • -2-3 ardei rosii si galbeni
  • -100 g sunca afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -1-2 cepe
  • -50 ml ulei
  • -50ml vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -piper
  • -sare
  • -verdeata

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Intre timp se spala legumele si se taie julien.

Sunca se taie tot julien.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mai mari.

Intr-un wok se inabuse ceapa, ciupercutele, ardeiul, se adauga sunca si cartofii, la care se adauga usturoiul, vinul, si condimentele.Se adauga si verdeata tocata marunt.

Se poate servi garnitura fa friptura, dar si ca fel principal de mancare.

Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni, se poate renunta la sunca.

Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise