Cartofi taranesti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • delikat pentru cartofi prajiti(sau orice fel de delikat)
  • marar

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie in jumatate sau sferturi(bucatile sa nu fie prea mici pentru ca se sfarama)si se pun la fiert in apa cu sare.Se dau deoparte cand sunt inca putin tari.Ceapa curatata si taiata marunt se dinstuieste in 2 linguri ulei incins intr-o cratita. Se adauga sunculita taraneasca taiata cubulete. Dupa ce se inmoaie putin se adauga si cartofii scursi de zeama. Se pipereaza si se presara Delikatul intorcand usor cartofii pe toate partile. Cand prind o culoare aurie cartofii sunt gata, se scot pe un platou se presara cu marar tocat marunt si se servesc ca atare sau ca si garnitura la friptura.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise