Pregatire:
cartofii se spala,sunca se taie julien,ceapa verde se spala si se toaca partea alba,separat de partea verde,buretii sau ciupercile daca sunt uscate,se pun la umflat in apa sau supa apoi ii tocati, daca folositi ciuperci proaspete le spalati, apoi le taiati felii,leurda se toaca mare,daca folositi usturoi verde il tocati fin,verdeata se toaca fin,
Preparare:
Cartofii se fierb si se taie taraneste(sferturi sau in 6 pe lungime)Pot fi lasati in coaja daca va place.
Intr-o tigaie foarte larga puneti uleiul la incins,cu sunca,lasati sunca sa se topeasca pana devine crocanta.
Puneti imediat ceapa si lasati 3 min.Daca folositi usturoi verde,il puneti tot acum,sa aiba timp sa se inmoaie.Puneti si ciupercile sau buretii,mariti focul si lasati descoperit,fara a adauga sare.Acest amestec nu trebuie sa fiarba,icercati sa-l rumeniti usor.In 150ml de apa calda sau supa,dizolvati esenta de ciuperci sau supa la plic.
Puneti cartofii taiati intr-o tava,acum ii puteti condimenta,turnati continutul tigaii peste cartofi,adaugati esenta de ciuperci si leurda daca ati
putut sa v-o procurati.Amestecati cu o paleta si bagati tava la cuptor pentru 15 minute.O data la 5 minute amestecati in tava.
Mod de servire si prezentare:
Preparatul poate fi o garnitura,un antre sau preparat de baza astfel:
maxim 150gr.pentru garnitura la preparate din carne vanatoresti,
gratinat cu cascaval sau parmezan,250gr. Ca antreu,
250-300gr. insotit de salata ca preparat de baza.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise