Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in felii de 3-4 mm grosime, dar nu complet, lasati la un capat cam 10-15 mm intreg si desfaceti-i putin ca un evantai. Intr-un vas de sticla termorezistenta puneti 2 linguri de ulei, felii subtiri de sunca, asezati deasupra cartofii, pe fiecare cartof puneti cate o bucatica mica de unt, condimentati cu sare, piper, cimbru, adaugati 2 pahare de apa si dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, 20 minute.
Intre timp preparati sosul: intr-o craticioara puneti 2 linguri de ulei, faina, amestecati cu un tel, la foc mic, turnati deasupra laptele clocotit amestecand energic pana se leaga sosul, apoi adaugati branza topita si smantana. Luati craticioara de pe foc, condimentati cu sare si piper si adaugati ouale amestecand cu telul.
Scoateti cartofii din cuptor, turnati deasupra sosul (pastrati cateva linguri de sos pentru decor) si dati din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute pana se rumenesc frumos. La urma presarati putin paprika si cimbru pentru aspect si decorati cu cateva frunzulite de patrunjel.
Asezati pe farfurii cate 1-2 cartofi si feliute de sunca, decorati cu patrunjel, felii de castraveti sau gogosari murati si stropiti cu 1-2 linguri din sosul pastrat.
Pofta buna. Un deliciu !!! Puteti sa ii preparati si fara sunca. Sunt la fel de gustosi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise