Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg de cartofi taiati cubulete de 2 cm,
  • 40 g margarina,
  • 1 ceapa tocata,
  • zeama si coaja rasa ale unei lamai,
  • sare,
  • piper,
  • 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 185gr..

Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara potrivita, dupa care se scurg bine.

Se topeste margarina intr-o cratita si se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa. Se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjelul tocat si se gusta de sare si piper.

Se pun si cartofii in cratita si se intorc - cu multa grija - cu o lingura de lemn, in asa fel incat sa fie toti acoperiti cu sos.

Se scot apoi intr-o forma de budinca ceva mai plata, se dau la cuptor si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocanti, aproximativ 50-60 de minute. Se servesc fierbinti. Atentie: cartofii se pot pregati cu o zi inainte, pana la penultimul punct.

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise