Cartofi la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi(1/2 kg);
  • piept pui (se poate folosi si vita si porc),eventual si cativa ficatei de pui;
  • usturoi;
  • bulion;
  • ulei;
  • sare/piper sau cine doreste alte cndimente pentru friptura;
  • vin alb/rosu(1 pahar)

Mod de preparare

Se taie cartofii ca pentru cartofi prajiti(insa nu foarte subtiri deoarece se vor farama).

Se unde o tava cu ulei.Se pun cartofii in tava,apoi se adauga carnea deasupra.Printre toate acestea se strecoara catei de usturoi.Se presara sarea si piperul/condimentele.Intr-o cana se amesteca o cana de apa calduta cu 1 lingura de bulion si se pune peste ingrediente.Se da la cuptor la la 180 de grade pentru 10 minute.Apoi se scot si se toarca si vinul (alb pentru pui si rosu pentru vita sau porc).Se mai dau la cuptor pana la se rumeneste carnea si mai scade vinul.

Se servesc asezonati cu o salata si un pahar de vin (neaparat fierbinti).

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise