CARTOFI IN MANTA DE SLANINUTA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 certofi care se mentin tari la fiert
  • o foaie dafin
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • 300g spanac
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri unt
  • piper
  • 80g branza Gouda
  • 12 felii slaninuta impanata
  • 2 linuri ulei.

Mod de preparare

Cartofii se firb 15 min.in apa sarata cu foaia de dafin si chimenul,dupa care se scurg,se decojesc si se lasa la racit.Se curata spanacul,se spala,se opareste si se lasa sa se raciasca.Se toaca usturoiul si se caleste impreun cu spanacul cu o lingura de unt.Branza se taie cuburi.Cartofii se taie in jumatate,pe lungime si se scobesc putin.O jumatate se umple cu spanac si branza si cealalta se asaza deasupra ei.Fiecare sandvis cu cartofi se infasoara intr-o felie de slaninuta.Se incinge cuptorul la 180°.Se incing 2 linguri de unt si ulei si se ung cartofii.Se asaza in tava acoperitacu hartie si se coc in cuptor 15 min.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise