Cartofi in evantai cu cascaval

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1,2 kg cartofi lunguieti
  • unt pt ungerea tavii
  • sare si piper alb
  • 40 g unt
  • 75 g cascaval
  • verdeturi proaspete ( de ex. cimbrisor si maghiran)

Mod de preparare

1- se curata cartofii, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie.Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliute, dar fara a taia feliile de tot ( pt a nu taia complet feliile, se recomanda asezarea unei linguri de lemn la un capat al cartofului.Dupa aceasta feliile se taie pana cand lama cutituluiajunge la manerul lingurii de lemn). In acest fel cartofii vor ramane intregi.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

2-se unge bine cu unt un vas termorezistent.Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca in forma de evantai.Se aseaza in vas si se condimenteaza cu sare si piper.Se presara unt deasupra.

3- se introduce tava in cuptorul fierbinte si se coace aprox. 35 minute, pana cand cartofii devin aproape moi.Intre timp se da cascavalul pe razatoare.

4-se presara cascavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute: in acest timp cascavalul se topeste peste cartofi si se formeaza o crista maroniu-aurie.Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise