CARTOFI GRATINATI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg cartofi in coaja
  • -sare
  • -1 lingurita chimen
  • -200 g costita
  • -100 g unt
  • -200 g smantina
  • -piper
  • -nucsoara
  • -2 galbenusuri
  • -praz

Mod de preparare

Cartofii se fierb incoaja cu sare si chimenul aproximativ 20 min, apoi se scurg si se lasa la racit, se curata de coaja si se taie felii potrivite. Se adauga costita taiat cuburi si prazul taiat fin, dupa ce in prealabil au fost calite impreuna. Deasupra se toarna smantina, ce va fi amestecata cu doua galbenusuri si condimente. Se pune la cuptor ptr cca 15-20 minute. Se serveste fierbinte sau rece cu smantina desupra dupa preferinta fiecaruia.

Enjoy!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise