Cartofii se fierb,cu coaja.Se fierb si ouale(tari).
Cartofii si ouale se curata,apoi,se lasa sa se raceasca.
Cind sint reci,cartofii se taie rondele;cind sint reci(chiar f. reci),se taie mult mai bine;nu se \"sparg\".
Si ouale,reci,se taie rondele.
Intr-o tava,unsa cu unt,se aseaza jumatate din cantitatea de cartofi(rondele).Peste cartofi se pun ouale(rondele) si
cirnaciorii(rondele).Se presara,apoi,f.putina sare.
Pe urma se aseaza a 2-a jumatate de cartofi.Deasupra se pune iaurtul pregatit,asa:iaurtul cu oul crud si amidonul(dizolvat in putina apa,rece),se pun in blender.
Dupa ce sint amestecate,bine,se pun intr-o cratita,se pun pe foc,mestecind tot timpul,pina fierbe;dupa aceea se ia de pe foc si se potriveste de sare,piper si tarhon.Se pune imediat peste cartofi.Deasupra se presara pesmetul,apoi se da la cuptor,pt. cca 30 minute,la foc mediu.Apoi,se scoate din cuptor si se lasa cca 15-20 minute sa se \"odihneasca\",apoi se serveste.
Reteta asta am inventat-o(ma refer la sosul de iaurt),deoarece,aici,nu am smintina.
Cantitatea asta e pt. 4 persoane.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise