cartofi frantuzesti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 7 oua
  • sunca presata
  • 3 linguri cascaval ras
  • 1 cana branza telemea sfaramata.

Mod de preparare

Se fierb cartofii intregi si 5 oua.Se l;asa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii curatati,taiati cartofii si ouale felii.Se incinge cuptorul la 180 grade.Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza un rand de cartofi,se sareaza,apoi un rand de oua sare si sunca presata.Intr-un castron se amesteca smantana cu telemeaua si cele 2 oua ramase,se toarna jumatate din amestec peste sunca ,apoi se adauga restul de cartofi si daesupra restul de smantana.Se pune la cuptor acoperit pentru 0 min apoi se adauga cascavalul si se pune la cuptor descoperit ink 10 min

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise