Cartofi fierti cu sos de busuioc

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 kg cartofi mici
  • sare
  • Sos:
  • 2 linguri frunza de busuioc proaspete (tocate fin)
  • 1 lingura frunza de menta proaspete (tocate fin)
  • 2 bucati ansoa, spalate bine
  • 1 lingura capere
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura zeamade lamaie
  • 1/2 lingurita piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in multa apa cu sare. Cind sunt facuti se scurg de apa si se pastreaza deoparte calzi.

Se pun in blender(sau fasul de mixer) uleiul de masline, ansoa, busuiocul, menta, piper si zeama de lamaie.

Se mixeaza cu viteza medie 1-2 min pina se obtine un sos gros. Se adauga caperele si se mixeaza iar.

Cartofii se servesc in farfurii incalzite, iar sosul se toarna pe deasupra.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise