Cartofi dauphinoise

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 5-6 persoane
  • -1 kg de cartofi,toti trebuie sa fie aceeasi marime si forma,taiati rondele subtiri;
  • -1 catel de usturoi,curat si taiat in doua;
  • -2 linguri unt;
  • -1 lingurita de nucsoara;
  • -300 gr smantana lichida;
  • -85 gr branza sarata(cas,cascaval),data pe razatoare;
  • -sare;
  • -piper negru

Mod de preparare

Cartofii taiati rondele ii fierbeti in apa cu sare cca 5 minute. Ii scoateti si ii scurgeti si sa se raceasca putin.luati un vas de jenna (sau cum ii zice) si ungeti vasul cu usturoiul taiat.puneti untul, care in prelabil l-ati topit un pic si adaugati cartofii in straturi, adaugand la fiecare strat, nucsoara, sare si piper. La final, cand ati pus toti cartofii, turnati smantana lichida si peste branza rasa, in asa fel incat sa acopere toti cartofii. Puneti capacul pe vas si dati la cuptor pentru cca o ora, o ora si jumatate la 180 grade. Vasul trebuie asezat in centrul cuptorului.

Pofta buna !

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise