Cartofi cu rozmarin in tigaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g cartofi noi ( cat mai mici)
  • o crenguta rozmarin proaspat
  • 3-4 lg ulei proaspat prajit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala cartofi bine de orice urma de pamant, se pun apoi in apa cu sare, si se lasa circa 30 de min, apoi se freaca cu un burete aspru pe indepartarea cojii.Se scurg bine de coaja si se lasa intr-un castron.

Cartofi mici se lasa intregi, iar cei mari se taie pe jumatate sau pe sfert. Se presara peste ei sare, piper, dupa gust, si cateva ace de rosmarin.Se lasa putin sa se condimenteze.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga cartofii si se lasa sa se prajeasca sub capac, la foc potrivit, amestecandui din cand in cand cu o paleta.

Cand cartofi sunt patrunsi, se da deoparte capacul si se lasa sa se rumeneasca frumos.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise