Cartofi cu costita la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 Kg cartofi
  • 300g costita cruda
  • 100g cascaval
  • 3 oua
  • 1 iaurt
  • 50g unt
  • Frunze de patrunjel
  • Sare si piper

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei portii). Costita se taie bucatele mici si se pune in tigaie la prajit, se adauga sare si piper dupa gust. Nu se mai pune ulei deoarece va lasa aceasta grasimea necesara.

Luam o tava de friptura si o ungem bine cu grasimea lasata de costita si incepem asamblarea:

Un rand de cartofi , taiati felii, jumatate din costita prajita,rondelele de oua si una portie patrunjel, apoi continuam dinnou cu cartofi felii , costita ramasa, iaurtul si a doua portie patrunjel.

Deasupra, acoperim cu cascaval ras, patrunjelul ramas si untul taiat bucatele.

Se pune la cuptor pt 30”. Se serveste cu castraveti acri.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise