Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele, asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand intra furculita in ei sunt gata. O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem piure, zdrobim pana sunt pe jumate gata. Laptele cald il turnam peste cartofii pe jumate zdrobiti. Cascavalul il razuim direct peste cartofi ( razuim 150 gr), omogenizam si gustati daca mai trebuie sare.
Asezam cartofii intr-o tava iar deasupra razuim restul de cascaval. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute ( pana se rumeneste usor cascavalul )
Bucatile de carne batute le dam prin faina si dupa aceea prin ouale batute cu putina sare, si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins pe o parte si alta.
Le scurgem de ulei ( eu le asez intr-un vas pe un servetel de hartie) si le pastram calde. Pregatim si salata dupa preferinte.
Eu am servit alaturi de o salata de sfecla rosie proaspata pe care am facut-o astfel: am curatat 2 bucati de sfecla rosie si am razuit-o pe razatoarea mica, am stropit-o cu zeama de la o lamaie si cu 2 linguri ulei de masline extravirgin. Asezonam cu putina sare si amestecam de cateva ori. Serviti cartofii calzi impreuna cu snitele si ele calde , iar alaturi de ele salata preferata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise