Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei gras si peperoni care le dau un gust picant.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii foarte subtiri, de 2-3 mm. Ungeti un vas termorezistent cu putin unt, apoi asezati un strat de felii de cartofi suprapuse putin una peste alta. Trebuie lucrat repede cu cartofii, ca sa nu se inroseasca. Radeti telemeaua si cascavalul pe razatoarea mare.
Presarati jumatate din cantitatea de telemea si cascaval, acoperiti cu felii de branza topita, adaugati jumatate din ardeiul kapia feliat subtire, feliute de peperoni si cateva bucatele de unt. Acoperiti cu restul de felii de cartofi, felii de branza topita si presarati din nou cu cu telemea si cascaval ras. Mai adaugati feliute de peperoni si de ardei, frunze de patrunjel, restul de unt taiat bucatele si turnati peste cartofi un dressing preparat din lapte, smantana, baza pentru mancaruri, condimente si un ou.
Dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam o ora, apoi dati focul la mediu si lasati 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.
Mancarea este gata, scoateti vasul din cuptor, lasati sa se racoreasca putin si serviti-o calda la masa. Decorati cu verdeata. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise