Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

Ingrediente

  • 6 cartofi;
  • 100 gr branza rasa;
  • unt dupa gust;
  • cateva felii de pastrama (sau orice alta sunca taraneasca);
  • 3 oua;
  • 1 catel de usturoi;
  • Condimente: sare, piper, oregano, cimbru
  • Numar de portii: 3

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile facute, se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc mediu.

Verificam din cand in cand cartofii si, cand sunt aproape fierti, se scoate tava, se presara branza rasa peste cartofi si se adauga in tava si cateva felii de pastrama, pe care le intoarcem peste cateva minute, pentru a se gati bine pe ambele parti.

Cand sunt gata, scoatem cartofii si pastrama pe un platou, apoi punem in tava ouale, presaram putina sare peste ele si le dam 10 minute la cuptor.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cartofi-copti-cu-unt-usturoi-pastrama.html

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise