1- se spala cartofii si se freaca usor coaja, iar apoi se taie in doua, pe lungime.Se scobeste interiorul cu o lingurita, astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.Miezul scos se taie in cubulete mici.
2- se taie sunca si cascavalul in cubulete.Se curata ceapa verde si se spala.Partea alba se taie in cubulete,iar cea verde in rondele.Se opareste rosia, se decojeste si se toaca.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
3- se prajeste sunca in uleiul fierbinte, pana devine usor crocanta.Se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul se caleste impreuna un timp scurt.Se ia de pe foc, se adauga retul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza dupa gust.
4- se aseaza jumatatile de cartofi intr-o tava unsa si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.Tava se tine in cuptorul incins timp de aproximativ 50 de minute, pana cand cartofii se inmoaie, iar umplutura devine aurie.
5- se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.Sosul se serveste intr-un vas mic, alaturi de cartofii fierbinti.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise