Cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cartofi

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • 6 cartofi de marime medie/mare
  • piept de pui
  • branza topita
  • carnaciori
  • muschi file
  • margarina/unt
  • cascaval
  • condimente diverse

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert se decojesc.

2. Puneti la fiert carnea de pui. Dupa ce aceasta s-a fiert, maruntiti-o sau taiati-o in bucatele cat mai mici.

3. Cu o lingura scobiti cartofii. Pastrati miezul scos afara pentru mai tarziu.

4. Tapetati un vas de Jena cu unt si asezati cartofii in el.

5. Ii vom umple in urmatoarea ordine: un varf de unt in fiecare, carne, branza topita iar la final adaugam carnaciorii si muschiul file (taiate in bucati mici).

6. Din miezul care a ramas vom face un fel de \"capace\" pentru cartofii nostri (pentru mai multe detalii vedeti foto).

7. Radeti cascaval deasupra iar apoi adaugati condimentele preferate. Eu am pus: patrunjel uscat, usturoi, boia dulce, vegeta si piper.

8. Acoperiti vasul de Jena si introduceti cartofii la cuptor pentru aprox. 40 min. pana capata o nuanta frumoasa, aurie.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise