Carne de pui cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pui de circa 1,5 kg.,
  • -3-4 cepe,
  • -1 pastarnac,
  • -1 morcov,
  • -4-5 cartofi,
  • -2 linguri de faina,
  • -500 gr.smantana dulce,
  • -4 linguri de ulei,
  • -sare dupa gust,
  • -1 lingurita tarhon,
  • -1 lingurita oregano.

Mod de preparare

Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat sa lase putina culoare de la legume si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se adauga carnea si se inabusa pana isi schimba culoarea.

Se adauga apa,sare,cartofii,oregano,tarhonul si se fierbe totul la foc potrivit.

Cand totul este fiert se pune intr-un vas faina, putina apa si se mixeaza,se ia cu polonicul supa din oala si se adauga peste faina mixand mereu sa nu se faca cocoloase,pana se obtine un sos se ce va turna in oala si se amesteca usor pret de cateva minute,apoi se opreste focul.La vreo 5 minute dupa ce se opreste focul se adauga smantana,asa sa nu se taie si sa capete aspect neplacut.

Sa aveti pofta dragilor!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise