Pastele fainoase:
Eu am dublat reteta pentru 4 persoane.
Se cerne faina, se adauga oul si cele trei jumatati de coaja de ou pline cu apa, sare. Se framanta un aluat care se intinde in foaie subtire, se da forma dorita, eu am ales sa fac fundite, dreptunghiuri mici la mijloc stranse cu degetele, formand fundita. Se lasa la uscat pe planseta, apoi se fierb 10 minute in apa clocotita cu sare.
Carnea cu sos:
Se dezoseaza carnea, se toaca, eu am folosit satarul, dar se poate toca si la masina.
Calim doua cepe tocate marunt, usturoiul taiat marunt. Separat calim carnea pana cand sucul propriu s-a evaporat, amestecam apoi cu ceapa, condimentele, si la final rosiile taiate marunt, impreuna cu sucul sau bulionul din conserva. Eu am folosit o tigaie teflonata pentru a nu adauga ulei la calirea carnii. Pentru ceapa am folosit doua linguri de ulei si 50 ml apa. Se amesteca pastele trecute prin jet de apa rece cu carnea cu sos. Eu spun ca e simplu si gustos, sper sa nu gresesc!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise