Orezul se spala in 2-3 ape,pana cand apa iese curata,se pune in apa cat sa il acopere,cu cele trei linguri de apa ,timp de o ora;
Intr-o oala,se pun sa fiarba 2 litri de apa,iar cand da in clocot se pune apa sarata in care a stat orezul;
Se spumuieste apa,dupa care se pune orezul si se lasa la fiert,la foc mediu,timp de 10 minute;
Intr-o cratita,se pun 3 linguri de ulei si 3 linguri de zahar,la foc mic se caramelizeaza zaharul,dupa care se pune un pahar cu apa;
Se amesteca pana iese un sirop caramel,care se va pune peste orez;
Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei,se unge vasul,se pune orezul,iar deasupra se pune siropul caramel,dupa care se da la cuptor,la foc mediu,timp de 30-40 minute,verificandu-l din cand in cand;
Separat,intr- tigaie se prajesc in putin ulei de masline,stafidele ,migdalele si morcovul,taiate si maruntite foarte fin,iar dupa ce orezul este gata,se amesteca cu acesta;
Carnea de miel se spala,se curata de pielite,se parleste,pentru a indeparta eventualele fire de par ramase,se taie bucatele,se pune la fiert,timp de 30-45 minute,dupa care se scurge de apa si se prajeste 10 minute in ulei de masline,pana se rumeneste;
Pe un platou se pune orezul,deasupra sau separat carnea si se poate servi cu iaurt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise