Carne de iepure cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de iepure (de casa)-pulpele de spate si spatele
  • 300 g ciuperci proaspete
  • o ceapa taiata marunt
  • sos alb(bechamel)

Mod de preparare

Am dezosat carnea de iepure, am portionat-o in bucati mici, am innabusit-o in grasime si apa in oala sub presiune,dar se poate si in vas cu capac. In acest timp am calit ceapa taiata marunt, am adaugat ciupercile, spalate, curatate, taiate lame, si le-am lasat pana cand sucul ciupercilor a scazut. Am amestecat carnea cu ciupercile, si am adaugat sosul alb.

Acest sos se realizeaza din lapte, faina, unt si sare. Untul se topeste in tigaie, se adauga faina dizolvata in 1/3 din lapte rece, se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, se adauga treptat restul de lapte.

Sa revin la carnea cu ciuperci. Dupa adaugarea sosului, se mai tine preparatul pe foc mic cateva minute, pentru armonizarea gusturilor, amestecand usor.

Eu l-am servit cu mamaliguta calda.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise