Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -
  • (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat)
  • apă
  • vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Mod de preparare

Una bucată cârnaţ se aşează într-o tigaie,se adaugă un pahar de apă şise pune la foc mediu,acoperit,să fiarbă.Se întoarce cârnaţul când pe o parte,când pe cealaltă şi se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc,ca să nu crape.

După cca.10 min.se toarnă două pahare de vin roşu,se micşorează focul şi se lasă să se "prăjească" fără capac,la foc mic.

Se întoarce cârnaţul pe ambele părţi şi se prăjeşte până când scade tot lichidul din tigaie şi cârnaţil este rumenit.

Se serveşte cald cu garnitura preferată sau rece,tăiat felii groase,alături de murături sau fasole bătută.

Bon apetit!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise