Se da vinul in clocot intr-o cratita mica si se fierb carnatii, la foc mic, 10 min.
Intre timp se curata ceapa si se da pe razatoare, se curata de coaja si de cotor merele, se taie in patru , apoi se feliaza.
Se topeste incet o parte din unt intr-o tigaie; se aduc carnatii din cratita, pastrand vinul in care au fiert, si se prajesc la foc mic, pana se rumenesc.
Intre timp, se adauga jumatatea de ceapa in vin impreuna cu merele, se toarna o cescuta de apa, se adauga zaharul, scortisoara si restul de unt. Se da amestecul in clocot, se face focul mic si se fierbe incet pana ce merele se fragezesc, iar lichidul capata consistenta unui sirop.
Se servesc carnatii cu acest sos de mere. Se poate servii cu piure de cartofi, salata verde si ceapa glasata sau varza de Bruxelles calita.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise