Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6,7 kg pulpa de porc
  • 5,4 kg slanina de porc
  • 4,5 kg pulpa de vitel
  • 600 g usturoi
  • 5 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 4 linguri cimbru
  • 6 linguri sare (sau dupa gust)
  • 30 ML mate de oaie
  • 20 ML mate de porc

Mod de preparare

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina).

Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste.

Carnea se amesteca cu usturoiul, boiaua de ardei dulce, piperul, cimbrul si sarea.

Matele se pun in apa. Se ia cate unul (se clateste cu apa si in interior) si se aseaza cu grija pe tubul de umplut al masinii de tocat carne. Se leaga la capat. Se da amestecul cu carne prin masina pentru a umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 10-15 cm se rasuceste matul si tot asa pana cand se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.

Carnatii se lasa la uscat 3-4 zile si se afuma cu lemn de fag timp de 2 zile.

Se consuma proaspeti, la gratar, sau se prajesc si se pastreaza in untura, la rece.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise