Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas cum sa prepari carnati deliciosi, cu un gust intens de condimente, perfecti pentru orice ocazie speciala. Invata sa iti faci carnati de porc cu boia dulce, piper si usturoi, respectand traditia si obiceiurile culinare din Romania.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 kg de carne de porc (70% carne macra – 30% grasime)
  • 3 linguri cu varf de sare mare
  • 2 linguri si jumatate de boia de ardei dulce
  • 2 capatani mari de usturoi (130 g)
  • 2 linguri de ardei iute macinat
  • 1 lingura de piper
  • 250 ml apa (sau vin, supa de oase)
  • 5-6 m intestine de porc

Mod de preparare

Taie carnea in bucati potrivite si toac-o la masina de tocat. Poti folosi o sita medie sau fina, in functie de preferinta.

Intr-un vas mare pune carnea tocata cu sarea, boiaua dulce, ardeiul iute si piperul.
Adauga usturoiul pisat si lichidul (apa sau vinul/supa), incorporand-ul treptat. Framanta bine compozitia timp de 10-15 minute, pana devine omogena si usor lipicioasa.

Prajeste o bucatica mica din compozitie pentru a verifica si ajusta condimentele, daca este necesar.

Clateste bine matele de porc si lasa-le in apa cu putin otet timp de 30 de minute inainte de utilizare.
Monteaza aparatul de umplut carnati si umple matele cu amestecul de carne, avand grija sa nu le umpli prea tare, pentru a evita ruperea.

Leaga carnatii la dimensiunea dorita, rasucindu-i usor intre fiecare segment.

Lasa carnatii sa se odihneasca si sa se zvante intr-un loc rece si aerisit timp de 24-48 de ore.
Daca ai posibilitatea poti sa-i afumi cu lemn de fag pentru o aroma deosebita.
Acesti carnati pot fi congelati sau gatiti proaspeti la tigaie, gratar sau in mancaruri traditionale. incearca si reteta de lebar de casa, toba traditionala sau piftie/racitura de porc. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise