1. amestecati amidonul cu praful de copt
2. radeti ciocolata
3. frecati untul, pana devine o crema spumoasa,adaugand 85 g zahar in mod gradat
4. bateti galbenusurile cu celelalte 85g zahar pana devin o crema omogena
5. albusurile le batem separat, pana devin batoase
6. la compozitia de unt adaugam putin cate putin faina de migdale,amidonul si praful de copt, si cele 2 linguri de lapte;
7. deci adaugam compozitia de galbenusuri batute, ciocolata rasa iar spre sfarsit migdalele macinate dar prajite in prealabil
8. omogenizam compozitia si adaugam albusurile spuma, amestecand cu atentie de sus jos;
-ungem o tava cu unt,pudram cu faina, turnam compozitia in tava si coacem pentru 25 minute la o temperatura de 170°C;
-cand o scoatem din cuptor,o lasam putin sa se racoreasca dupa care pregatim:
Ganache de ciocolata:
# 250ml frisca lichida
# 200g ciocolata
# topim ciocolata cu atentie chiar si in cuptorul cu microunde,putere nu mai mare de 350W
# fierbem frisca lichida,si o turnam peste ciocolata topita ,asteptam 5 minute dupa care cu un mixer electric batem pana compozitia devine matasoasa;
-cu aceasta ganache intepam tortul din loc in loc,cu o sirrinnga speciala pt dulciuri sau un sprit,iar deasupra o acoperim cu restul de ganache;
-se introduce la frigider dupa care se poate servi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise