Cappuccino de hribi cu ghimbir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 g de hribi deshidratati
  • 2 cubulete de supa concentrata de pasare
  • 1 bucata de ghimbir proaspat(2cm)
  • 1/2 lingurita de praf de ghimbir
  • 100 ml smantana groasa
  • 100 ml frisca lichida, foarte rece
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

In ajun, puneti 600 ml de apa la fiert, asezati hribii(manatarci) intr-un vas si acoperiti-l cu apa clocotita. Lasati-i toata noaptea, pentru a se rehidrata.

Scurgeti hribii, cojiti ghimbirul si dati-l pe razatoare. Pregatiti supa:puneti la fiert intr-o cratita 750 ml de apa, aruncati inauntru cubuletele de supa faramitate si amestecati pana cand se dizolva. Adaugati hribii si ghimbirul, lasati la fiert timp de 25 min, la foc mic.

Adaugati smantana groasa, sarati,piperati,apoi amestecati preparatul cu telul. Turnati intr-un vas frisca lichida si bateti-o pana cand se face spuma. Adaugati si un varf de cutit de sare. Impartiti consommeul in 4 boluri sau castronase, asezati deasupra o lingura de frisca batuta si presarati un varf de cutit de praf de ghimbir. Serviti imediat.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise