Caponata siciliana

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • jumatate pahar de otet
  • 20 de masline
  • 2 borcanase de capere conservate in otet
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 cepe mici sau 1 mare
  • 2 tije de telina
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala , se toaca si de asemenea se pune la calit in alta tigaie.Se curata ceapa, se toaca, se pune la undit si cand devine sticloasa se adauga otetul, zaharul, sucul de rosii si un pahar de apa. Se fierbe aprox. 30-40min. si cand este gata se adauga maslinele spalate si taiate in patru, caperele scurse, vinetele si telina. Se amesteca bine. Se presara deasupra patrunjelul tocat. Este un aperitiv delicios care se serveste rece pe felii de paine prajita sau nu, dupa dorinta. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise