CALCAN RASOL

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5kg.calcan,
  • 2 l.apa,
  • 6 cartofi mijlocii,
  • 50g.unt;

Mod de preparare

1.Se curata pestele ,se taie cu o foarfeca mare coada si inotatoarele ,se spala bine in mai multe ape.Se face o taietura in lung,pe partea unde pielea este neagra,aproape de sira spinarii astfel incat,la fiert, pestele sa fie patruns de caldura in mod egal.

2.Se aseaza pestele in vasul special de fiert peste cu partea alba in sus,cu apa rece si putina sare.Se pune sa fiarba ,la foc bun.Dupa primul clocot se domoleste focul ,ca sa clocoteasca incet.Se incearca daca este gata , cu un chibrit:daca lamnul intra usor in partea cea mai groasa , pestele este fiert.

3.Se curata de piele pe ambele parti,se aseaza pe un platou si se serveste cu cartofi fierti, stropiti cu ulei si un vin alb sec.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise