CALAMAR PANE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 grame calamar;
  • 2 oua;
  • 100 grame pesmet;
  • 150 ml ulei;
  • 50 grame faina;
  • 2 foi de dafin;
  • sare si piper.

Mod de preparare

Calamarul se spala in mai multe ape,apoi se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin,avand grija sa il spumam din cand in cand.Cand este fiert,se scurge de zeama si se lasa la racit;

Dupa racire,calamarul se taie rondele de cca 1 cm grosime,care se trec prin faina,prin oul batut si condimentat,se imbraca in pesmet si se aseaza pe un platou pentru a se zvanta;

Se pune o tigaie la incins,se reduce focul,se adauga leiul,iar in uleiul incins se prajeste calamarul,pana se rumeneste usor.

Poate fi servit cu legume sau frunze de salata,cu multa zeama de lamaie sau mujdei de usturoi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise