Caciamac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt, 10 persoane
  • Malai 0,300kg
  • Ulei 0,050 L
  • Unt 0,050kg
  • Branza de oi 1,000kg
  • Cartofi 1,000
  • Oua 12 bucati
  • Iaurt 1,000kg
  • Sare,piper

Mod de preparare

Pregatire:

Cartofii se spala si se curata,se pun la fiert taiati cuburi

Se pune apa la fiert intr-un ceaun mai mare,se sareaza,se adauga untul in apa.

Preparare:

Dupa ce au fiert cartofii,se zdrobesc si se pun in apa fiarta de mamaliga.Apa in care au fiert cartofii se lasa pe foc,sa fie fierbinte.

Se face mamaliga,daca este nevoie se pune apa in care au fiert cartofii,se sparg 2 oua in mamaliga si se amesteca vartos

Cand este gata se imparte in 10 portii,pe fiecare mamaliga se pune cate un ou prajit,branza(100gr) si iaurt.

Acest preparat din Muntenegru il puteti gasi in diverse variante in tarile din jur.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise