Cabanos cu varza calita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O varza acra, 150 ml ulei, piper pisat, o lingurita de
  • bulion de ardei sau o lingura de bulion de rosii.

Mod de preparare

Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune

in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care

se spala in apa rece, desfacind foile in apa, fara a le rupe.

Se scurge bine varza de zeama, se toaca pe un fund de

lemn, cu un cutit ascutit in fisii subtiri. Separat, intr-o cratita de fonta smaltuita, se pune ulei si se lasa pe foc. Se adauga varza, se pune sare si se amesteca bine.

Se acopera cratita cu un capac, se face focul mic si se lasa sa fiarba inabusit. Se poate baga cratita in cuptor unde se lasa la foc mic. Cind varza a inceput sa se inmoaie, se adauga bulionul (daca varza este prea acra se adauga bulion

numai cit sa coloreze). Se serveste calda cu mamaliguta, ca garnitura la

cabanosul prajit in untura sau facut la gratar.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise