Bulion de rosii. Reteta simpla, naturala, fara conservant

Bulion de rosii. Reteta simpla, naturala, fara conservanti. Descopera cum sa prepari acasa bulion de rosii proaspete, folosind doar ingrediente naturale, fara conservanti. Urmeaza pasii simpli pentru a obtine un bulion delicios si sanatos, perfect pentru diverse retete culinare.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 kg rosii

Mod de preparare

Reteta de bulion de rosii pe care o fac in fiecare an este extrem de simpla, delicioasa si, bineinteles, fara nici un fel de conservant. Se pastreaza foarte bine in camara si 2-3 ani, bulionul are un gust minunat, de rosie dulce si gustoasa de gradina.

Am adunat in jur de 12 kg de rosii din gradina. Le-am ales pe cele mai coapte, astfel bulionul de rosii obtinut va fi dulce, aromat si frumos colorat.

Le-am spalat bine, in cateva ape, le-am taiat in jumatate si le-am stors foarte bine cu mana. Stiu, este un efort in plus, dar astfel mai pierd din zeama si timpul de fierbere se reduce aproape la jumatate.

Apoi le-am dat prin separator si am pus sucul rezultat la fiert pret de cateva ore. Am amestecat ocazional, doar sa verific consistenta. Oala groasa de inox isi face bine treaba, nu se lipeste nici un pic.

Daca doriti sa adaugati o aroma bulionului de rosii, puteti adauga in oala, frunze de telina, leustean, patrunjel. Sau puteti adauga sare neiodata (la 12 kg de rosii, puneti 3 linguri de sare).

Intre timp am sterilizat sticlele (am ales unele cu gura mai larga) si capacele. Acest lucru este foarte important pentru ca bulionul de rosii sa se pastreze bine peste iarna.

Cand a scazut mai mult de jumatate, am transferat bulionul de rosii in vasele pregatite si le-am infiletat bine capacele. Le-am bagat pe rand intr-o patura groasa, le-am invelit bine si le-am lasat acolo pana a doua zi sa se raceasca complet.

Apoi le-am etichetat si le-am asezat frumos in camara.

Am obtinut un bulion de rosii foarte gustos, cremos, cu o culoare superba. Din 12 kg de rosii, am obtinut 6 kg de bulion gros, delicios, de un rosu intens.

Asadar, va invit sa incercati si voi aceasta reteta de bulion de rosii, este minunata.

Incearca si reteta de bulion de rosii cu ardei, pasta de ardei kapia si gogosari sau de suc de rosii. Spor la treaba!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise