Bulion de pui

Timp pregatire
280 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia] , spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi , spalate
  • 4.5 litri de apa
  • 350 g ceapa , curatata si taiata sferturi
  • 350 g morcovi , curatati si taiati rondele
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 4 tije de telina , curatate si taiate rondele
  • 1 fir de praz, curatat, taiat felii si spalat
  • 1 legatura mica de leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano)
  • 3 cuisoare intregi
  • 20 de boabe de piper negru
  • 2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de pui si maruntaiele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se adauga apa din care se opresc 150 ml. Se fierb incet pana dau in clocot, apoi se adauga apa ramasa, se face focul mic si se ia spuma.

2. Se adauga toate celelalte ingrediente , se acopera partial si se fierb la foc mic 4 ore , luandu-se mereu spuma.

3. Imediat dupa fierbere se strecoara , se raceste si se pune la frigider

*Bulionul poate fi tinut 3 zile la frigider sau poate fi congelat in recipiente etanse , carora li se pune eticheta. Daca doriti sa faceti bulion de miel, folositi 3 kg din partile slabe ale mielului, taiate in bucati. Pentru bulionul de jambon , se utilizeaza 900 g de sunca din partea de mijloc sau de la incheietura , scoasa de pe os si taiata bucati , iar cantitatile celorlalte se reduc la jumatate.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise