Budinca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 g pâine italiana din gris, taiata În bucati
  • de 2,5 cm
  • 450 g banane foarte coapte
  • 1/4 cana zahar brun Închis compact
  • 2 1/2 cani lapte de orez
  • 3 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se coace pâinea

7 minute sau pâna devine crocanta. Se scot din

cuptor si se reduce temperatura cuptorului la 180°C.

Într-un castron mare, se zdrobesc bananele cu un

aparat de facut cartofi piure sau cu o furculita Se

adauga zaharul brun si se amesteca bine. Se toarna

laptele de orez, albusurile, vanilia, nucsoara si sarea;

se amesteca.

Se pun cuburile de pâine prajita intr-un vas de

copt patrat, din sticla, cu latura de 23 cm. Peste

pâine se toarna amestecul cu banane.

Se coace 35 de minute sau pâna când budinca se

umfla si se incheaga. Înainte de a fi servita, se

raceste la temperatura camerei .

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise