Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi,
  • 1 legatura de ceapa verde,
  • 2-3 morcovi mici,
  • 100 g iaurt,
  • 400 g smantana,
  • 2 galbenusuri,
  • sare,
  • piper macinat,
  • 1 praf de nucsoara,
  • un varf de cutit de chimen pisat,
  • 2 linguri de unt,
  • 1 fir de praz,
  • 100 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde. - Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare. - Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine. - Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri. - Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise