Budinca din paste, cu merisoare si dulceata de afine

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g taitei lati (Baneasa am folosit eu)
  • 4 oua
  • 200g branza dulce
  • 150ml lapte
  • 200g miere de albine
  • 100g merisoare confiate
  • 50g unt

Mod de preparare

Punem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem de apa, intr-o strecuratoare.

Intr-un bol spargem ouale, le batem putin cu un tel, adaugam laptele, branza si mierea si omogenizam amestecul.

Ungem cu unt, un vas de yena, adaugam jumatate din paste (primul strat), turnam peste ele, jumatate din amestecul de ou, branza,lapte, miere, omogenizam ca toate pastele sa fie patrunse si presaram deasupra merisoarele.

Restul de paste le punem in bolul cu amestec, le omogenizam pana sunt patrunse bine, apoi turnam totul peste merisoare, acoperindu-le si formand astfel al doilea strat.

Deasupra punem bucatele de unt din loc in loc si dam la cuptor, la 180*, pentru 30’.

Lasam la racit, apoi portionam si servim cu dulceata de afine deasupra.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise