Se bat albusurile cu 75 gr zahar+ 1 plic zahar vanilinat pina se fac spuma( gen frisca)se adauga galbenusurile ,grisul ,15 gr coaja de lamiie si 1/2 din cantitatea de esente,praful de copt....toata compozitia se introduce intr-o bol/tava rotunda de yenna sau intr-o tava din teflon de buna calitate .se lasa la cuptor la foc mediu timp de coacere relativ ...in functie de cuptorul fiecaruia din casa...eu unul ,o las circa 20-25 de minute sau pina se coace.Tava sau bolul trebuie uns cu ulei sau untura \"de gustibus\" eu prefer untura pt ca nu contine atata apa ca uleiul sau margarina...si nu este sintetica..dragilor...se unge tava,se tapeteaza cu gris altul decit cel indicat pt compozitie..o facem ca la nemti..cu mura in ...desen ne mai trebuie...si sintem dusi ca si ei...Dupa ce s-a copt melanjul se scoate din acea tava/bol.in alt bol mai mare in diametru care sa poata cuprinde acum blatul din gris si laptele care va fi incalzit usor si amestecat cu restul de cantitati de zahar,zahar vanilinat,esente si cojile de la portocale si lamiie indicate in retetarSe lasa pina absoarbe toata cantitatea de lapte...reteta mea.!!!...nu este indicata celor suferinzi de gastrite,semi ulcere..sau necredinciosilor in ale gastronomieiSe serveste dupa gustul fiecaruia...calda....sau rece.Sa aveti pofta!...by coyotte
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise