budinca de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1 lingura de unt
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ou
  • 1 cana de smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • sare si piper.

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja tip zebra.Acestea se sareaza si se pun putin la prajit pe ambele parti.Se pun apoi la scurs pe un servet de hartie. Rosiile se spala si se taie in rondele subtiri, iar ardeii si ceapa se spala si se toaca marunt.Intr-o cratita unsa cu unt se asaza in straturi rondelele de vinete, apoi rosiile,iar deasupra se pun ardeii cu ceapa si usturoiul tocat marunt.Peste straturi se adauga un amestec facut din smantana, ou, faina, marar , sare si piper.Se coace in cuptor timp de 30 de minute.Pofta buna.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise