Budinca de tapioca cu matcha

Budinca de tapioca cu matcha

Ingrediente

  • 3 cup / cana lapte
  • 1/2 cup / cana tapioca
  • 1/2 cup / cana de zahar
  • 1-2 lingurita de matcha

Mod de preparare

Tapioca este un amidon extras din radacina de casava sau manioc, cum mai este cunoscut. In comert se gaseste sub forma unor mici perle si se foloseste mai ales la deserturi. Matcha este pudra care se obtine din ceaiul verde,eu fac parte din categoria celor dependenti de aceasta aroma si e adevarat ca se pot incerca multe combinatii inedite.

Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul.

Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape.

Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide.

Se ia de pe foc si se adauga matcha.

Se pune in boluri si se lasa sa se raceasca inainte de a servi.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise