Budinca de tapioca cu lapte de soia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 1 ceasca perle de tapioca
  • 4 cesti apa
  • 30 g zahar pudra
  • 300 ml lapte de soia Inedit cu aroma de vanilie
  • Pentru decor:
  • mango
  • rodie
  • frunze de menta proaspata

Mod de preparare

Se pun perlele de tapioca intr-o sita si se spala sub jet de apa rece. De aici aveti 2 optiuni: fie le lasati la inmuiat in apa pentru 30 – 60 de minute apoi le fierbeti in apa data in clocot in prealabil, fie le puneti direct la fiert in apa, la foc mediu.

In timpul fierberii (in functie de cum alegeti sa le pregatiti, timpul de fierbere va varia intre 30 – 45 minute aproximativ) va fi necesar sa amestecati foarte usor cu o lingura de lemn deoarece perlele se pot sparge (amestecarea este necesara datorita faptului ca apa in care perlele fierb se va ingrosa treptat iar perlele vor tinde sa se lipeasca de fundul oalei).

Cand perlele devin transparente le puteti gusta sa verificati daca sunt aproape fierte.

Se pune laptele de soia la fiert si se adauga zaharul.

Se strecoara apa in care au fiert perlele, se dau prin jet de apa, se scurg si se pun in lapte pentru a fierbe inca 15 minute.

Dupa cele 15 minute se lasa la racit apoi se transfera in pahare/ boluri.

Se decoreaza cu fructe (am folosit mango si rodie) si frunzulite de menta proaspata

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise